Bănci și Asigurări

ING a crescut cu două cifre creditarea, dar provizioanele au muşcat din profit

Michal Szczurek, CEO al ING Bank

Michal Szczurek, CEO al ING Bank

Autor: Ciprian Botea

06.08.2015, 00:08 769
ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut în primul semestru un profit net de 155 mil. lei (35 mil. euro), minus 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, pe fondul avansului cu ritmuri similare al veniturilor şi cheltuielilor operaţionale şi al creşterii costului riscului.
 
Veniturile băncii au crescut cu 12% în perioada ianuarie-iunie şi au ajuns la 487 mil. lei, pe fondul consolidării portofoliului de credite, care se ridica la 12,6 mil. lei la finalul lunii iunie, adică un plus de 24% faţă de jumătatea anului trecut. Avansul a fost susţinut de segmentul clienţilor corporate.

„Am avut o creştere sustenabilă în această jumătate de an în ceea ce priveşte volumul de activitate şi portofoliul de clienţi. Scopul nostru este să oferim clienţilor mai multă flexibilitate şi vom continua să ne concentrăm pe zona digitală“, afirmă Michal Szczurek, CEO al ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO