Bănci și Asigurări

Infuziile de capital în asigurări au depăşit 21 mil. euro în primele două luni

Infuziile de capital în asigurări au depăşit 21 mil....

Autor: Claudia Medrega

28.03.2017, 05:00 171
Cea mai mare majorare de capital, de 18,6 milioane de euro, a fost la Asirom.
 
Companiile locale de asigurări au primit injecţii de capital în valoare de 95,9 mil. lei (21,2 mil. euro) în primele două luni ale anului 2017, potrivit datelor Registrului Comerţului. În schimb, nicio bancă nu şi-a majorat capitalul în ianuarie şi februarie.
 
În ianuarie, compania ATE Insu­rance, al cărei portofoliu a fost preluat la în­ceputul acestui an de bulgarii de la Euroins, şi-a majorat capitalul cu 2,2 mil. lei, echivalentul a 500.000 de euro. Este posibil ca infuzia de capital să fi fost fă­cu­tă în contextul preluării de către Euroins. Tranzacţia dintre ATE Insu­rance şi Euroins a fost semnată în luna ia­nuarie a acestui an. ATE Insurance este o firmă mică de asigurări, cu un por­to­foliu pe asigurări generale de circa 2 mi­lioane de lei anual, echiva­lentul unei co­te de piaţă de sub 1%.
 
Luna februarie a adus şi cea mai mare infuzie de capital din acest an. Asirom, al treilea cel mai mare jucător din piaţa locală de asigurări, a primit de la acţionari 18,6 mil. euro (echivalentul a 84,5 mil. lei). Asigurătorul a depăşit pra­gul de un miliard de lei la nivelul pri­me­lor brute subscrise anul trecut, 2016 fiind cel mai bun an din punctul de vedere al vân­zărilor pentru compania aflată în por­tofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO