Bănci și Asigurări

Infuziile de capital ale acţionarilor străini în sectorul financiar local în 2019 au depăşit 740 milioane lei

Infuziile de capital ale acţionarilor străini în...

Autor: Claudia Medrega

06.02.2020, 08:43 255

Aproximativ 70% din majorările de capital au fost direcţionate în bănci.

Investitorii străini care au businessuri în industria financiară din România au adus aproximativ 744 mil. lei (aproape 160 mil. euro) la capitalul subsidiarelor în 2019, în scădere faţă de nivelul din 2018, de peste 270 mil. euro, arată datele agregate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

O pondere de aproximativ 70% din majorările de capital au fost direcţionate pe parcursul anului 2019 în bănci, care în mod tradiţional au atras în ultimii ani cei mai mulţi bani.

Cea mai mare majorare de capital a fost operată anul trecut la o bancă, respectiv la OTP Bank. OTP, cel mai mare grup bancar maghiar, a adus în luna august 320 mil. lei (67,7 mil. euro) la capitalul subsidiarei din România pentru a-şi susţine planurile de dezvoltare. OTP Bank România ia în calcul mai multe majorări de capital în cadrul unui plan de creştere în urma căruia banca vrea să îşi dubleze atât activele, cât şi numărul de clienţi din România şi să ajungă la o cotă de piaţă de 5%.

În piaţa românească de asigurări investitorii străini au făcut infuzii de capital de circa 180 mil. lei (peste 38 mil. euro).

În sectorul asigurări, cea mai mare majorare de capital, de 84,15 mil. lei (17,6 mil. euro) a fost înregistrată în luna noiembrie 2019, fiind realizată de acţionarii Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO