Bănci și Asigurări

Informare ANAF: Reprezentanţii instituţiei nu fac descinderi în apartamentele românilor

Informare ANAF: Reprezentanţii instituţiei nu fac...

Autor: Alexandru Nanu

06.12.2019, 08:31 13825

Recent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un comunicat de presă prin care anunţă că insituţia “nu face descinderi în apartamentele românilor”.

Acest comunicat vine ca urmare a mai multor materiale care au apărut în spaţiul public şi prin care se vehicula că , Agenţia Naţională de Administrare Fiscală face “descinderi” în apartamentele românilor.

Referitor la articolele apărute în spaţiul public, cu privire la posibilele acţiuni de control  demarate  de  ANAF  în  perioada  următoare, instituţia face următoarele precizări, conform comunicatului oficial:

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel  de acţiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidenţă riscurile de neconformare la declarare şi plată.”

De asemenea, reprezentanţii instituţiei informează reprezentaţii mass-media să utilizeze canalele oficiale de comunicare ale ANAF “pentru o mai bună informare”, scrie în comunicat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO