Bănci și Asigurări

Industria asigurărilor a aplicat soluţii digitale pentru a-şi eficientiza procesele. Unde se vede eficientizarea? Adrian Marin, preşedinte UNSAR: Impactul digitalizării şi al măsurilor de eficientizare luate de companii se reflectă în scăderea ratei cheltuielilor de achiziţie şi administrare atât pe RCA, CASCO, cât şi pe segmentul asigurărilor property

Procesul de eficientizare prin digitalizare a industriei asi­gu­rărilor, proces început încă din anul 2018, care a continuat în anul 2019 şi a fost accelerat semnificativ în anul 2020, a în­ceput să se contureze în rata cheltuielilor de achiziţie şi ad­ministrare a com­paniilor din piaţă, potrivit datelor Autorităţii de Su­praveghere Financiară (ASF).

„Impactul digitalizării şi al măsurilor de eficientizare luate de companii se reflectă în scaderea ratei cheltuielilor de achiziţie şi administrare atât pe RCA, CASCO, cât şi pe seg­mentul asigurărilor pro­per­ty“, a spus Adrian Marin, pre­şe­dinte al Uniunii Naţiona­le a So­cietăţilor de Asi­gu­ra­re-Re­a­sigu­rare din Ro­mâ­nia (UNSAR), într-o con­ferinţă de profil.

Astfel, principalele linii de business din zona asi­gu­rărilor generale au înre­gis­trat o scă­dere a ratei chel­tuielilor de achi­ziţie şi ad­mi­nis­trare la fina­lul primlor no­uă luni din 2020, com­pa­rativ cu primele nouă luni din 2019.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.