Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut luni la nivelul de la finele săptămânii trecute, la 1,99%. Dobânzile la titluri de stat au închis săptămâna la 3,79%

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, s-a menţinut luni la nivelul de la finele săptămânii trecute, la 1,99%.

Indicele se află pe un trend descedent, ca urmare a deciziei recente a BNR de a reduce rata dobânzii de politică monetară de la 1,75% la 1,50%, minim istoric. La începutul anului, ROBOR la 3 luni era 3,19%.

ROBOR la 3 luni este dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni. Totodată, ROBOR la 3 luni este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.

Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă - IRCC, noua valoare a IRCC pentru T1/2020 fiind de 2,41%. 

Pe piaţa titlurilor de stat, ratele de dobândă s-au consolidate, pe scadenţa 10 ani ele menţinându-se vineri la 3,79%.  

În luna iulie, pe piaţa secundată au fost tranzacţionate zilnic, în medie, titluri de stat în valoare de 5 miliarde lei şi titluri denominate în euro de 29 mil.euro. Vineri, 14 august, au fost tranzacţionate titluri de stat de 4,5 miliarde lei, respectiv de 21,3 milioane euro.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.