Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut, din nou, la început de săptămână şi a ajuns sub pragul psihologic de 1,5%

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei acordate înainte de luna mai 2019, a scăzut azi la 1,49% înregistrând a treia scădere consecutivă din această lună

La începutul acestei luni, indicele ROBOR la 3 luni era cotat la 1,59% şi a înregistrat un trend constant de stagnare până pe 10 mai, scăzând la 1,54% în data de 11 mai şi apoi la 1,53% în data de 31 mai. În 31 mai 2021 şi 02 iunie 2021 indicele a fost cotat, în stagnare, la 1,53%

Scăderea înregistrată de ROBOR de la începutul acestui an a fost influenţată şi de deciziile BNR de ajustare a dobânzii-cheie şi a ratelor facilităţilor permanente din jurul acesteia.

Indicele ROBOR la 3 luni a încheiat anul 2020 la 2,03% pe an, în timp ce la începutul anului 2020 era de 3,19% pe an.

În prima zi din acest an, indicele ROBOR la 3 luni afişa o cotaţie de 2,01%, după care a început să scadă sub 2%. ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni.

Totodată, ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.