LIVE: ZFLive: Care sunt previziunile economice pentru România în acest an? De unde vor veni problemele? Ce se va întâmpla cu toată regiunea Europei de Est dacă Rusia atacă Ucraina?
Bănci și Asigurări

Începe furtuna RCA pe piaţa asigurãrilor

Cei aproape 1,5 milioane de şoferi care îşi reînnoiesc poliţelede răspundere civilă auto în perioada decembrie-ianuarie pot obţinereduceri ale primelor de până la 25% sau pot achita contravaloareapoliţei în rate. Între 30 şi 40% din poliţele RCA expiră în aceastăperioadă.

Asigurările RCA reprezintă o piaţă de peste 500 mil. euro,însemnând o treime din totalul pieţei de asigurări generale.Valoarea unei poliţe pentru o maşină cu o capacitate cilindrică de1.600 de centimetri cubi deţinută de un şofer cu vârsta de peste 30de ani porneşte de la circa 450 de lei şi poate depăşi 600 de lei,potrivit datelor furnizate ZF de companiile de asigurări.

În perioada campaniei de iarnă, Generali percepe un preţ cu pânăla 25% mai mic faţă de tariful standard şoferilor cu copii minori,în timp ce Allianza aplică o reducere de 15% tuturor clienţilorpersoane fizice. Uniqa oferă o reducere de 15% doar clienţilor carecumpără în paralel şi o poliţă de asigurare obligatorie alocuinţelor.

În paralel, deţinătorii de carduri de credit BCR pot achita însăcontravaloarea poliţei RCA emisă de BCR Asigurări în şase rate fărădobândă. Şi Uniqa acceptă plata poliţei în rate egale fără dobândă,dar prin intermediul cardurilor de credit emise de RaiffeisenBank.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.