Bănci și Asigurări

Începând cu 15 iunie Piraeus îşi vinde produsele printr-un canal digital care include consiliere video şi audio

Începând cu 15 iunie Piraeus îşi vinde produsele...

Autor: Anelis Baciu

14.06.2017, 18:27 399

De la jumătatea acestei luni o parte din produsele Piraeus Bank pot fi achiziţionate prin intermediul unei platformei digitale (www.piraeusliveshop.ro) unde clienţii pot intra direct în legătură video cu un reprezentant al băncii.

În momentul în care clientul s-a conectat pe platformă după completarea unor câmpuri, precum nume, domiciliu, venituri, etc. intră în dialog cu un ofiţer bancar. Dacă clientul decide să aplice pentru un credit, de exemplu, ofiţerul bancar îi solicită acestuia scanarea buletinului, tot prin intermediul platformei.

Finalizarea tranzacţiei şi semnarea efectivă a contractului de creditului are loc însă doar în sucursalele Piraues. Platforma digitală poate fi accesată de pe orice dispozitiv inteligent, cu conexiune la internet şi dotat cu microfon şi cameră video. Platforma poate fi accesată de oriunde, de luni până vineri în intervalul orar 9-21 şi sâmbăta de la 10-15.

Produsele disponibile în acest moment pe noua platformă digitală sunt: credite de nevoi personale, carduri de credit şi pachete de încasare a salariului într-un cont bancar. În funcţie de tipul de produs ales, durata unui apel video cu achiziţie de produs poate dura aproximativ 20 de minute.

Proiectul se adresează momentan persoanelor fizice, urmând ca în faza următoare să fie introduse şi produsele aferente IMM-urilor. Oficialii Piraues estimează că până în 2019 canalele alternative vor genera o treime din business, iar platforma digitală circa 8%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO