Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Încă o bancă se pregăteşte de disponibilizări

Încrederea celor 237.000 de angajaţi ai HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume, a scăzut semnificativ în urma strategiei pe care creditorul o va pune în aplicare luna aceasta pentru a reduce numărul de salariaţi, conform Bloomberg.

„Nivelul de încredere privind perspectivele de viitor în cadrul HSBC a scăzut. Astfel, la nivelul angajaţilor 66% sunt sceptici despre viitorul în cadrul băncii“, conform documentelor băncii, care au fost citate de Bloomberg. La nivelul Europei, încrederea în HSBC a scăzut cu 21 de puncte în a doua jumătate a anului 2019 comparativ cu prima jumătate din 2019.

„Creşterea sentimentelor neutre sugerează că se aşteaptă implementarea strategiei HSBC pentru a putea determina efectele“, potrivit raportului intern al băncii. HSBC va dezvălui strategia sa care va duce la disponibilizări la nivelul managementului superior şi, în acelaşi timp, îşi va reduce activitatea pe anumite pieţe. Mircea Nica

Disponibilizările vor afecta un număr destul de mare de poziţii manageriale la nivelul unităţilor de business din cadrul HSBC, în special în Londra, chiar dacă regiunea contribuie cu 90% din profitul băncii. Încă nu este clar câte poziţii vor fi disponibilizate. Banca a transmis anagajaţilor pe 3 februarie 2020 că vor fi informaţi privind planul care va fi pus în practică până la sfârşitul lunii februarie. „Înţelegem că această incertitudine poate crea agitaţie, dar nu putem şi nu vrem să comentăm asupra speculaţiilor din presă“, a transmis banca.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.