Bănci și Asigurări

Inca 20 miliarde de lei plasati in capitalul bancii Carpatica

17.05.2001, 00:00 10



Actionarii bancii comerciale Carpatica au aprobat saptamana trecuta majorarea capitalului social cu inca 20 miliarde de lei, prin incorporarea rezervelor, aceasta noua crestere venind la foarte putin timp de la incheierea alteia. Capitalul social al bancii este acum de 158 mld. lei, in urma majorarii ajungand la 178 mld. lei.

"Se asteapta avizul BNR pentru aceasta a doua majorare, dar este ca si facuta", a afirmat Nicolaie Hoanta, vicepresedintele bancii.

Carpatica a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit de 600 mil. lei. Explicatia data de conducerea bancii este ca banca se afla inca la inceput de drum si, in plus, strategia de dezvoltare s-a axat pe extinderea retelei teritoriale.

Activele inregistrate de banca la sfarsitul primului trimestru au ajuns la 353,3 mld. lei, de la 155,6 mld. lei cat erau la 31.03.2000, in timp ce veniturile au crescut, fata de perioada similara a anului trecut, de trei ori pana la 24,2 mld. lei.

"Cresterea capitalului ca de altfel si finantarile externe obtinute de la KfW Germania ne vor ajuta sa ne dezvoltam afacerea. Purtam discutii destul de avansate si cu niste investiori italieni care vor sa desfasoare anumite programe prin noi ", mai spune Hoanta.

Actiunile Carpatica sunt tranzactionate pe piata extrabursiera Rasdaq, ultimele tranzactii facandu-se la un pret mediu de 225.000 lei/actiune, fata de 100.000 lei/actiune valoarea nominala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO