Bănci și Asigurări

În sfârşit: Google Pay a venit în România. Cele 7 bănci prin care veţi putea plăti direct cu telefonul

În sfârşit: Google Pay a venit în România. Cele 7...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 11:35 5401

Deţinătorii de carduri Visa emise de Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank pot face plăţi cu telefonul mobil, prin Google Pay, în aplicaţiile de mobile banking. 

Visa a extins plăţile mobile printr-un parteneriat cu Google Pay şi şapte bănci de pe piaţa locală, România alăturându-se altor 19 ţări europene în care tehnologia este deja disponibilă.

Google Pay este un portofel digital gratuit, compatibil cu dispozitivele Android echipate cu NFC, care permite efectuarea de plăţi simplu, sigur şi rapid, atât online cât şi în magazine.

“Tehnologia contactless este cheia dezvoltării plăţilor mobile, România fiind foarte bine poziţionată din această perspectivă ţinând cont că infrastructura de plată este aproape în totalitate echipată cu NFC. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite acum pentru a plăti cu Google Pay online, în aplicaţiile şi pe site-urile comercianţilor, în magazine la orice terminal de plată contactless sau în mijloacele de transport public. Astfel, consumatorii vor putea să se bucure de o experienţă de cumpărături mult mai simplă şi sigură atunci când îşi utilizează dispozitivul mobil”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager pentru România, Malta, Croaţia şi Slovenia în cadrul Visa.

Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicaţiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăţi contactless cu dispozitive mobile, chiar şi atunci când cardul lor nu este contactless.  

Extinderea serviciului Google Pay în Europa vine într-un moment în care tranzacţiile contactless înregistrează o creştere spectaculoasă, tot mai mulţi consumatori adoptând această metodă extrem de simplă de a plăti prin simpla apropiere a cardului de terminalul POS.

Potrivit datelor Visa, peste 80% din plăţile fizice realizate cu carduri Visa la comercianţi în Europa erau contactless la sfârşitul lunii septembrie 2020. În România, peste 9 din 10 plăţi realizate cu Visa prin card sau telefonul mobil sunt contactless.

„Nu a existat niciodată o cerere mai mare pentru soluţii simple, sigure şi utile de plată. Suntem încântaţi să continuăm colaborarea excelentă cu Visa pentru a permite deţinătorilor de carduri Visa din toate băncile partenere participante să acceseze serviciul Google Pay prin intermediul aplicaţiilor de mobile banking ale acestora. Începând de astăzi, consumatorii din România sunt invitaţi să se bucure de toate beneficiile unei experienţe de plată simplă şi rapidă, atât online cât şi în magazine”, a declarat Florence Diss, Coordonator Parteneriate pentru Plăţi la Google.

Totodată, consumatorii din România vor putea beneficia de limite mai mari pentru tranzacţii, fără introducerea codului PIN, faţă de plata cu cardul contactless, unde în prezent este necesară introducerea PIN-ului pentru sume mai mari de 100 de lei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de tokenizare Visa, care oferă un nivel de securitate suplimentar plăţilor mobile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO