Bănci și Asigurări

În mai puţin de o oră, Bank of Cyprus va anunţa când îşi reia activitatea şi în ce condiţii. Cel mai fierbinte subiect este situaţia depozitelor

În mai puţin de o oră, Bank of Cyprus va anunţa când...

Autor: Ciprian Botea

22.04.2013, 20:24 520

Clienţii sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus vor afla luni seara dacă banca îşi va relua operaţiunile şi în ce condiţii vor putea efectua tranzacţii. Astăzi este ultima zi din al doilea termen de suspendare a activităţii, iar banca urmeaza să anunţe în această seară în ce condiţii vor fi reluate operaţiunile cu clientela.

Bank of Cyprus România a fost închisă temporar, iniţial pentru o săptămână, pe 1 aprilie cu scopul găsirii unui cumpărător, după ce banca-mamă din Cipru a intrat într-un proces de reorganizare. Suspendarea a fost prelungită ulterior cu încă două săptămâni, dar situaţia portofoliului local încă este incertă după eşecul înregistrat în tentativa de vânzare a sucursalei.

Clienţii au putut retrage bani de la bancomate în această perioadă, dar cei care au depozite trebuie să aştepte până la redeschiderea agenţiilor. Bank of Cyprus România funcţionează ca sucursală a băncii-mamă din Cipru şi este reglementată de autoritatea de supraveghere de la Nicosia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO