Bănci și Asigurări

În ciuda tărăboiului făcut de guvernele lumii, Facebook merge înainte cu proiectul monedei digitale Libra şi aplică pentru licenţă de plăţi în Elveţia

În ciuda tărăboiului făcut de guvernele lumii,...

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2019, 15:54 213

Asociaţia Libra, organizaţia responsabilă cu gestionarea şi supravegherea monedei digitale pe care Facebook a propus-o în spaţiul public, a anunţat miercuri că va aplica pentru licenţă de furnizor de plăţi în Elveţia, potrivit CNBC.

Organizaţia non-profit cu sediul în Geneva a anunţat într-un comunicat de presă că a depus aplicaţia la autoritatea de supraveghere financiară din Elveţia (FINMA), pentru a clarifica modul în care moneda Libra va intra sub reglementările statului elveţian. FINMA a confirmat miercuri că a primit aplicaţia depusă de Asociaţia Libra.

Anunţul arată că Asociaţia Libra merge înainte cu planul de a transforma FINMA în principala autoritate care financiară care supraveghează proiectul, în ciuda nemulţumirilor unor lideri mai vocali din SUA şi din Europa.

„Alegerea Elveţiei pentru a fi casa noii Asociaţii Libra, care atunci când se va dezvolta va avea în componenţă un grup divers de membri din tehnologie, servicii financiare, impact social, venture capital şi nu numai, reflectă rolul Elveţiei ca nucleu pentru organizaţii internaţionale”, transmite Asociaţia Libra într-un comunicat de presă.

Asociaţia Libra este o organizaţie independentă non-profit însărcinată cu supravegherea proiectului de monedă digitală Libra lansat de Facebook, alături de alte 27 de compani mari printre care Visa, Mastercard şi PayPal. Scopul final al Libra este să ofere un mod mai ieftin şi mai rapid pentru oameni să transfere bani în toată lumea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO