Bănci și Asigurări

În căutare de business Gothaer lansează o asigurare pentru micii agricultori care acoperă inclusiv pagubele produse de incendii, inundaţii şi grindină

În căutare de business Gothaer lansează o asigurare...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2017, 11:44 145

Firma de asigurări Gothaer a lansat un produs destinat micilor agricultori care deţin şi lucrează suprafeţe agricole de până în 50 hectare, prin lansarea unei poliţe specifice, MicroFERMIER, care acoperă pagubele produse de grindină, incendii, inundaţii, îngheţ şi altele. 

Asigurarea acoperă fenomene climatice (grindină, incendiu din orice cauză, pagubele provocate de ploi torenţiale sau furtuni), spălarea seminţelor sau solului din jurul plantelor, căderea fructelor, deplasarea plantelor cu sau fără pământul din jurul lor, ruperea tulpinilor, lăstarilor sau florilor, prăbuşirea sau alunecarea terenului cultivat, îngheţul târziu de primăvară, îngheţul timpuriu de toamnă, precum şi îngheţul de iarnă.

Sumă asigurată fixă îi garantează agricultorului, în cazul unui eveniment asigurat, obţinerea unei sume de bani necesară pentru continuarea activităţii sale şi care nu depinde de justificarea cheltuielilor sau valorificarea producţiei.

Plata despăgubirii se realizează doar prin depunerea la dosar a declaraţiei APIA sau a adeverinţei emise de Primărie din care să reiasă înscrerea culturilor asigurate în registrul agricol.

”Într-un domeniu de activitate atât de dependent de condiţiile meteorologice, riscurile climatice provoacă cele mai mari pierderi producătorilor agricoli de talie mică din România, care adesea lucrează pământul într-o stare de incertitudine. Din experienţa noastră pe segmentul agro am observat că nu este uşor ca micii agricultori să treacă peste astfel de evenimente, mai ales când veniturile lor depind exclusiv de roadele obţinute în urma cultivării pământului şi că, în astfel de condiţii de insecuritate financiară, aceştia au nevoie de un partener care să le fie alături în momentele grele, în caz de daună, care să-i despăgubească corect şi rapid, pentru a dispune de banii necesari continuării activităţii lor,” a declarat Mihuţ Mărculescu, Director Subscriere Gothaer Asigurări Reasigurări.

În România, fermele cu peste 30ha reprezintă 64,1% din suprafaţa agricolă, fragmentarea terenului agricol fiind unul dintre caracterele specifice ale pieţei locale.

Astfel, o importantă parte a activitaţilor de producţie agricolă se desfaşoară în ferme de dimensiuni mici şi foarte mici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO