Bănci și Asigurări

Împrumuturi de 127,5 milioane euro acordate anul trecut de Provident Financial în România şi Bulgaria

Împrumuturi de 127,5 milioane euro acordate anul trecut...

Autor: Raluca Ghinea

26.02.2014, 15:53 1091

Totodată, veniturile au ajuns la peste 81 milioane euro. iar profitul operaţional brut s-a ridicat la 6,8 milioane euro, conform standardelor IFRS. Investiţiile în lansarea şi extinderea operaţiunilor în Bulgaria, în septembrie 2013, s-au situat la circa trei milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Firma, care acordă credite de mică valoare la domiciliu, are în prezent patru sucursale în Bulgaria şi aproape 200 de angajaţi şi de agenţi care deservesc circa 2.400 de clienţi.

Provident a ajuns la peste 300.000 de clienţi în portofoliu, cu 17% peste nivelul raportat la finele anului 2012.

"Investiţiile importante pe care le-am realizat în 2013, un an în care am observat îmbunătăţirea condiţiilor macroeconomice şi stabilizarea încrederii consumatorilor, ne vor ajuta să obţinem rezultate în creştere în anii următori, atât din punct de vedere al numărului de clienţi, cât şi al valorii împrumuturilor emise. Am continuat să ne extindem operaţiunile în zone noi şi testăm mai multe posibilităţi care ne vor permite să dezvoltăm portofoliul de produse", a declarat în comunicat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Anul trecut, compania a deschis puncte de lucru în judeţele Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Caraş-Severin, Tulcea şi Sălaj.

În cei opt ani de prezenţă în România, Provident a investit peste 205 milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Firma de creditare are peste 850 de angajaţi şi colaborează cu peste 4.200 de agenţi independenţi în 80 de oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO