Bănci și Asigurări

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a împrumutat 13.4 milioane euro de la CEC Bank pentru finanţarea construcţiei proiectului rezidenţial Boreal Plus Constanţa

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a semnat două contracte de credit ipotecar cu CEC Bank în valoare totală de 13,4 milioane euro, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea construcţiei proiectului rezidenţial Boreal Plus Constanţa.

Astfel, primul credit, de 9,88 milioane euro va fi folosit pri trageri succesive în funcţie de evoluţia construcţiilor, data scadenţei finale fiind la 30 de luni de la data semnării, a anunţat Impact la BVB.

Al doilea credit, de 3,5 milioane euro, va acoperi plata TVA-ului aferent edificării proiectului de la Constanţa.

Complexul Boreal Plus va include 693 de locuinţe, în apartamente şi vile, valoarea de piaţă a ansamblului fiind estmată la 61 milioane euro. Boreal Plus este o extensie a cartierului Boreal, primul proiect rezidenţial pe care dezvoltatorul l-a livrat în Constanţa (2010).

Impact Developer & Contractor are o capitalizare de 789 milioane lei la BVB, iar acţiunile companiei s-au apreciat cu 58% în acest an, după tranzacţii de 30,2 milioane lei.

Compania a   înregistrat venituri de 39,3 milioane lei din vânzarea de locuinţe în primele 3 luni ale anului 2021, în creştere cu 71% faţă de perioada similară a anului trecut.

Impact a încheiat T1/2021 cu o pierdere netă de 1,3 mil. lei, faţă de rezultatul net de 627 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce EBITDA a scăzut cu 8%, la 4,4 mil. lei.

Impact este controlată în proporţie de 59,4% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian are 16% din capitalul social

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.