Bănci și Asigurări

IFN-ul controlat de Vitas Group, instituţie de micro-finanţare din vestul României, ia 2 mil. euro de la EFSE pentru finanţarea IMM-urilor

IFN-ul controlat de Vitas Group, instituţie de...

Autor: Cristina Bellu

23.12.2020, 12:36 279

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a împrumutat Vitas cu 2 mil. euro pentru a-şi extinde capacitatea de finanţare a microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici care se confruntă cu dificultăţi în a contracta credite în contextul mediului economic nefavorabil generat de criza sanitară.

Vitas IFN, membră a Vitas Group, activează în vestul Românei ca instituţie de micro-finanţare specializată în furnizarea de servicii financiare IMM-urilor şi antreprenorilor individuali, inclusiv fermierilor şi producătorilor agricoli.

IFN-ul se află la cea de-a doua colaborare cu EFSE după ce în aprilie 2019, Vitas a mai contractat un împrumut de 2 mil. euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est în vederea susţinerii finanţării antreprenorilor din vestul ţării.

“Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul cu Vitas. Accesul la finanţare rămâne o prioritate cheie în timpul şi după criza COVID-19, iar Vitas joacă un rol important în sprijinirea antreprenorilor din România”, spune Klaus Müller, Preşedintele Consiliului EFSE.

Cristian Jurma, CEO al Vitas, menţionează că acestă continuare a parteneriatului cu EFSE permite instituţiei să sprijine clienţii în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, care a adus noi restricţii şi noi provocării pentru economia românească în general şi pentru IMM-uri în special.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO