Bănci și Asigurări

IFC oferă o finanţare de 27,5 mil. euro pentru UniCredit Leasing

IFC oferă o finanţare de 27,5 mil. euro pentru...

Autor: Mircea Nica

16.11.2020, 00:01 151

International finance Corporation (IFC), membră a grupului Băncii Mondiale, oferă un sprijin în valoare de 27,5 mil. euro către UniCredit Leasing pentru a spori accesul IMM-urilor la finanţare, potrivit informaţiilor transmise de IFC. „UniCredit Leasing va utiliza aceste fonduri pentru a sprijini segmentul IMM-urilor, dar şi în structurile de finanţare a unor active care vor duce la reducerea emisiilor şi promovarea producţiei de energie din surse regenerabile, în conformitate cu mai ampla strategie de sustenabilitate a UniCredit Group“, a transmis Daniela Bodîrcă, CEO al UniCredit Leasing Corporation. De asemenea, această finanţare va sprijini UniCredit Leasing în implementarea unei noi linii de finanţare, dar şi a unei strategii dedicate investiţiilor „verzi“. UniCredit Leasing va aloca 60% din suma pusă la dispoziţie către IMM-uri şi cel puţin 40% proiectelor dedicate schimbărilor climatice.

„Această operaţiune va contribui la diversificarea mecanismelor de finanţare disponibile IMM-urilor, care constituie un sector dezavantajat în România“, a transmis Vittorio Di Bello, regional head pentru departamentul Instituţii Financiare din Europa si Asia Centrală. Accesul la finanţare a firmelor din România, în special pentru micoîntreprinderi şi IMM-uri este limitat, iar nivelul activităţilor de intermediere financiară este redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO