Bănci și Asigurări

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcţia de manager regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est

Ary Naïm s-a alăturat echipei IFC în 2003, în Maroc, mai întâi ca specialist în finanţare, apoi s-a relocat la Washington, în 2005, în cadrul Grupului de Instituţii Financiare al IFC.

Ary Naïm s-a alăturat echipei IFC în 2003, în Maroc, mai întâi ca specialist în finanţare, apoi s-a relocat la Washington, în 2005, în cadrul Grupului de Instituţii Financiare al IFC.

Autor: Cristina Bellu

27.08.2020, 14:45 102

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcţia de manager regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, poziţie din care va  coordona operaţiunile din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Serbia şi Slovenia..

El îl inlocuieşte pe Thomas Lubeck, care a fost recent numit manager pentru servicii de consultanţă pentru PPP în regiunea Asia-Pacific..

Ary Naïm s-a alăturat echipei IFC în 2003, în Maroc, mai întâi ca specialist în finanţare, apoi s-a relocat la Washington, în 2005, în cadrul Grupului de Instituţii Financiare al IFC, unde a contribuit activ la conducerea strategică a IFC pentru servicii bancare şi de leasing oferite IMM-urilor.

În anul 2010, a preluat funcţia de reprezentant al IFC pentru Republica Dominicană şi Haiti, coordonând eforturile de reconstrucţie sprijinite de IFC după cutremurul din 2010 şi implementând investiţii inovative, consultanţă şi iniţiative în domeniul managementului financiar din ambele ţări.

În ultimii şase ani, Ary Naïm a fost manager de tară al IFC în Mexic, unde a coordonat o creştere semnificativă a angajamentelor anuale ale IFC în mai multe sectoare, creând o puternică unitate operaţională în ţara respectivă. Ary Naïm este inginer informatician, cu un masterat în inteligenţă artificială.

În ianuarie 2020, portofoliul de investiţii angajate de IFC în Europa Centrală şi de Sud-Est era de 2,6 miliarde dolari în mai multe sectoare, inclusiv pieţe financiare, infrastructură, TIC, producţie, servicii şi învăţământ. Această cifră include şi suma de 575 milioane dolari mobilizată de la diverse instituţii partenere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO