Bănci și Asigurări

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte 18,5 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est, pentru finanţarea IMM-urilor şi a microîntreprinderilor

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte...

Autor: Roxana Rosu

21.04.2020, 14:48 157

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte suma de 18,5 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est, fondurile fiind destinate acordării de împrumuturi microîntreprinderilor, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) prin intermediul băncilor şi al instituţiilor de microfinanţare, în paisprezece ţări din Europa şi Asia Centrală (ECA).

Studiile arată că 27% dintre MIMM-urile din regiune se confruntă cu nevoi financiare, deficitul de finanţare fiind estimat la aproximativ 740 miliarde dolari.Aceste firme au nevoie urgentă de sprijin pentru a supravieţui declinului şi a păstra locurile de muncă.

„Promovăm incluziunea financiară şi finanţarea în monedă locală în regiune de 15 ani. EFSE se bucură să îşi continue demersurile alături de parteneri valoroşi precum IFC, pentru a genera impact pozitiv, investind în succesul coloanei vertebrale economice a regiunii: microîntreprinderile şi întreprinderile mici.“, a declarat Preşedintele EFSE, Christoph Tiskens.

IFC este cea mai mare instituţie internationala de dezvoltare focusata pe sectorul privat din pieţele emergente şi colaborează cu peste 2000 de societăţi comerciale din toată lumea .

În exercitiul financiar 2019, instituţia a acordat peste 19 miliarde dolari prin finanţări pe termen lung ţărilor în curs de dezvoltare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO