Bănci și Asigurări

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a investit 50 mil. euro în obligaţiunile ipotecare lansate de Alpha Bank

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a...

Autor: Claudia Medrega

14.05.2019, 14:05 326

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a investit 50 de milioane de euro din totalul ofertei de obligaţiuni ipotecare lansate de Alpha Bank, în valoare de 200 de milioane de euro.

IFC a confirmat informaţia publicată de ZF privind plasamentul de 50 mil. euro în emisiunea de obligaţiuni ipotecare lansate de Alpha Bank.

"IFC este unul dintre investitorii principali în emisiunea de obligaţiuni ipotecare a Alpha Bank România, jucând astfel un rol important în eforturile băncii de a-şi diversifica sursele de finanţare. Susţinerea primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din ţară şi a unui jucător bancar de top pe piaţa creditelor ipotecare va spori încrederea investitorilor şi va deschide calea pentru alţi emitenţi să utilizeze acest instrument important”, a declarat Vittorio Di Bello, regional industry head for financial institutions în cadrul IFC- divizia de investiţii a Băncii Mondiale – pentru Europa şi Asia Centrală.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat că a investit 40 de milioane de euro în obligaţiunile ipotecare ale băncii româneşti cu capital grecesc.

Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni ipo­tecare – aşa-numitele covered bonds - lansate de Alpha Bank din cadrul programului total anunţat în valoare de 1 mld. euro.

Obligaţiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă sunt garantate cu credite ipotecare de bună calitate şi au obţinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s.

Obligaţiunile vor fi listate atât pe Bursa de Valori din Luxemburg, cât şi pe Bursa de Valori Bucureşti.

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de lead manager şi Alpha Finance România în calitate de co-manager.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO