Bănci și Asigurări

HSBC ratează ţinta de profit cu peste un miliarde de dolari şi anunţă măsuri suplimentare de tăieri de costuri. Acţiunile băncii s-au prăbuşit imediat după anunţ

HSBC ratează ţinta de profit cu peste un miliarde de...

Autor: Ştefan Stan

21.02.2017, 10:02 209

Profitul HSBC pe trimestrul al patrulea  a ratat estimările, după o scădere surprinzătoare a veniturilor băncii, în condiţiile în care creditorul a anunţat că va creşte tăierile de costuri şi va extinde programul de achiziţie de acţiuni, scrie Bloomberg.

Profitul brut ajustat a crescut cu 39%, la 2,62 miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al celei mai mari bănci europene. Aceasta a ratat ţinta de 3,78 miliarde dolari estimată de analişti. Fără ajustări, HSBC a raportat o pierdere de 3,4 miliarde de dolari în T4. Acţiunile băncii au scăzut în Hong Kong cel mai mult din noiembrie.

CEO-ul HSBC, Stuart Gulliver, se luptă de cinci ani cu venituri în scădere şi se luptă să reducă dimensiunea băncii în mai multe zone şi să scadă cheltuielile. Banca şi-a mărit ţinta de reducere de costuri cu un miliard de dolari, la 6 miliarde de dolari de economii în 2017.

”Ratarea ţintei de profit a fost în mare parte datorată scăderii veniturilor, inclusiv din activităţile de gestionare de active, au spus analiştii de la Goldman Sachs într-o notă. ”Investitorii se vor focusa pe veniturile HSBC”.

Acţiunile HSBC au scăzut cu 4,53% de la anunţ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO