Bănci și Asigurări

Henk Mulder vine din Indonezia la aniversarea de 15 ani a RBS (ABN Amro)

23.08.2010, 23:57 74

RBS România, fosta filială a grupului olandez ABN Amro, i-ainvitat pe toţi preşedinţii care au condus banca pentru a sărbători15 ani de prezenţă pe piaţă. ABN Amro Bank România a fostînfiinţată în 1995 de o echipă condusă de Steven van Groningen,actualul preşedinte al Raiffeisen Bank. Primul mandat complet depreşedinte a fost deţinut de un alt bancher olandez, Henk Mulder.Acestuia i-a succedat în 1999 un alt bancher expat cu multăexperienţă pe piaţa locală şi tot olandez - Robert Rekkers,actualul director general al Băncii Transilvania.

El a condus ABN Amro până în 2002, când a preluat conducerea celeimai mari bănci cu capital majoritar privat autohton. După plecarealui Rekkers s-a întors Mulder, care a avut un al doilea mandat depreşedinte, până în 2005. Mulder vine la reuniunea de 15 ani tocmaidin Indonezia. A urmat apoi Peter Weiss, care a condus banca întimpul preluării ABN Amro de către britanicii de la RBS,încheindu-şi mandatul în 2009. El este în prezent membru alConsiliului de Administraţie al Bancpost. Actualul preşedinte alRBS România este belgianul Johan Gabriels. El nu s-a stabilit înRomânia, plecând în fiecare weekend la Bruxelles. Britanicii auîncercat să vândă banca în 2009, nu au reuşit, iar acum aplică ostrategie de reducere drastică a expunerii pe România. Numai însemestrul I expunerea totală a scăzut cu 15%, până la 1,7 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO