Bănci și Asigurări

Gyula Fatér, noul CEO al OTP Bank România: Vrem să creştem constant peste media pieţei şi să ne dublăm cota de piaţă în cinci ani

Gyula Fatér, noul CEO al OTP Bank România: Vrem să...

Autor: Alex Ciutacu

16.08.2019, 07:53 323

OTP Bank România, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria şi locul 9 din sistemul bancar românesc, vrea să îşi dubleze activele în următorii cinci ani şi să ajungă la o cotă de piaţă de 5%, explică pentru ZF Gyula Fatér, noul CEO al OTP Bank România, în primul său interviu acordat de când a fost numit oficial.

„Vrem să creştem constant peste nivelul pieţei. Până anul trecut a funcţionat, dar trebuie să continuăm. Pe partea de active şi pe partea de clienţi vrem să menţinem ritmul de creştere şi să le dublăm în următorii cinci ani. Ţintim o cotă de piaţă de 5%”, spune Gyula Fatér.

În prima jumătate din 2019 profitul OTP Bank România a fost de 53,6 milioane lei, cu 164% mai mare faţă de S1 2018, şi peste ţinta de profit a băncii pentru întreg anul 2019, de 50 milioane lei. Printre principalele pârghii care au susţinut creşterea băncii se numără creditarea ipotecară şi creditarea către IMM-uri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO