Bănci și Asigurări

Guvernul îşi menţine optimismul: în trei ani deficitul bugetar scade la 2% din PIB după ce românii vor ajunge la un nivel de trai mai apropiat de restul europenilor

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal

Guvernul proiectează o reducere semnificativă a deficitului bugetar pe termen mediu, care nu ştiu cum se va realiza pentru că nu există un plan de măsuri concrete care să conducă la acest rezultat. Pe hârtie putem să punem orice, dar este important cum ajungem acolo. Dacă ne uităm la istoric, dintotdeauna gradul de realism din programul de convergenţă a fost destul de scăzut, în condiţiile în care Guvernul s-a concentrat pe realizara unor obiective pe termen scurt şi nu pe termen mediu.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal Guvernul proiectează o reducere semnificativă a deficitului bugetar pe termen mediu, care nu ştiu cum se va realiza pentru că nu există un plan de măsuri concrete care să conducă la acest rezultat. Pe hârtie putem să punem orice, dar este important cum ajungem acolo. Dacă ne uităm la istoric, dintotdeauna gradul de realism din programul de convergenţă a fost destul de scăzut, în condiţiile în care Guvernul s-a concentrat pe realizara unor obiective pe termen scurt şi nu pe termen mediu.

Autor: Adelina Mihai

10.05.2019, 00:08 1652

♦ Deficitul bugetar va scădea la -2,8% din PIB în 2019, iar până în 2022 se va reduce la -2% din PIB ♦ Românii vor avea un nivel de trai la 70% din media UE în următorii doi ani după ce în 2018 PIB-ul pe locuitor la puterea de cumpărare standard ar fi depăşit  pragul de 65% ♦ România va adopta euro în 2024, potrivit ţintei Guvernului, care şi-a menţinut angajamentul anunţat la începutul acestui an.

Guvernul a aprobat ieri Memorandumul privind Programul de convergenţă 2019-2022, un document solicitat şi evaluat de Comisia Europeană elaborat de toate statele membre  ale UE, care conţine principalele proiecţii ale indicatorilor economici ai României, în viziunea guvernanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO