Bănci și Asigurări

Guvernul discuta eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila

Guvernul discuta eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila
08.06.2010, 20:13 33

Guvernul va discuta, miercuri, proiectul de ordonanta de urgentacare prevede eliminarea comisionului de rambursare anticipata lacreditele cu dobanda variabila, documentul fiind inclus pe listaactelor normative pregatite pentru sedinta Executivului, informeazaMediafax.

Proiectul, prezentat la inceputul anului, prevede eliminareacomisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobandavariabila, atat a celor cu garantii imobiliare, cat si a celor faraacest tip de garantii, precum si limitarea la 1% a comisioanelor lacredite cu dobanda fixa.

Actul normativ mai stabileste ca un consumator are dreptul sa seretraga din contractul de credit, fara a invoca motive, in termende 14 zile calendaristice.

Directiva 2008/48/CE prevede ca obligatia bancii de limitare acomisionului de rambursare anticipata nu este aplicabila inprivinta contractelor de credit garantate cu ipoteca asupra unuibun imobil sau garantii similare, a contractelor de credit pentrudobandirea/pastrarea proprietatii unui imobil sau a celor a carorvaloare este mai mica de 200 de euro si, respectiv, mai mare de75.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO