Bănci și Asigurări

Guvernul anunţă un nou proiect similiar IMMInvest. Premierul Orban: Vom putea mobiliza până la un milliard de euro către intreprinderile mici şi mijlocii, fie pentru repornirea activităţii, acolo unde activitatea a fost întreruptă, fie pentru susţinerea investiţiilor

Guvernul anunţă un nou proiect similiar IMMInvest....

Autor: Alina Eftimie

12.05.2020, 12:29 1031

Premierul Ludovic Orban anunţă că şi companiile medii şi mari vor fi ajutate printr-un program similar IMM Invest. 

Suma de 1 miliard de euro este alocată pentru companiile mici şi mijlocii, iar pentru companiile medii şi mari se va derula un program de susţinere similar cu IMM Invest.

„În ceea ce priveşte susţinerea companiilor, este un program de susţinere a companiilor medii şi mari, un program similar cu IMM Invest, să acordăm şi pentru aceste companii produse de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii cu o subvenţionare parţială a dobânzii astfel încât să îmbunătăţim capacitatea de finanţare a acestor companii. (...) Vom putea mobiliza o sumă de până la un milliard de euro pe care intenţionăm să o alocăm către intreprinderile mici şi mijlocii, fie pentru capital de repornire a activităţii, acolo unde activitatea a fost întreruptă, fie pentru susţinerea investiţiilor”, a spus Orban.

Anunţul a fost făcut de premier marţi, la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social despre repornirea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO