Bănci și Asigurări

Grupul ungar Gránit Pólus contractează 335 mil.euro de la un sindicat bancar

Grupul ungar Gránit Pólus contractează 335 mil.euro de...

Autor: Cristina Bellu

14.11.2017, 15:13 215

Gránit Pólus Group a încheiat o înţelegere cu Erste Group Bank, Erste Bank Hungary, UniCredit Bank Hungary, UniCredit SpA and K&H Bank în vederea contractării unui credit de 335 milioane de euro, necesar refinanţării împrumuturilor existente şi asigurării unei linii de credit pentru WestEnd City Center, unul dintre cele mai importante malluri din Ungaria, cu peste 20 de milioane de vizitatori pe an.

“Suntem bucuroşi că putem oferi suportul nostru companiei Gránit Pólus în realizarea uneia dintre cele mai mari tranzacţii de real estate din Ungaria, de anul acesta. Această înţelegere demonstrează că ecomomia din această ţară se află pe un trend crescător, la fel şi interesul consumatorilor.”, spune Karin Schmidt-Mitscher, Head of Group Commercial Real Estate and Leasing division al Erste Group Bank, într-un document comun al instituţiilor bancare.

La rândul său, Zsolt Szabó, CEO al  Gránit Pólus Group menţionează că această tranzacţie demonstrează încrederea băncilor în companie şi certifică faptul că WestEnd City Center este un activ de valoare în regiune.

The GRANIT-POLUS GROUP a fost înfiinţat de proprietarii şi managementul fostului grup de companii TriGranit, cu activităţi şi în România. TriGranit a fost implicat în mai multe proiecte din România în anii de boom ai pieţei imobiliare, inclusiv în dezvoltarea mall-ului Maritimo din Constanţa (care a fost finalizat de Immofinanz), dar cel mai impor­tant proiect al său propus în România a fost Esplanada de pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, un parteneriat public-privat care însă nu a mai fost pus în practică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO