Bănci și Asigurări

Grupul italian Intesa Sanpaolo îl numeşte pe Dan Sandu la conducerea instituţiei financiare locale

Grupul italian Intesa Sanpaolo îl numeşte pe Dan Sandu...

Autor: Cristina Bellu

28.02.2018, 11:45 596

Consiliul de administraţie a Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a grupului italian Intesa Sanpaolo, l-a numit pe Dan Sandu la conducerea instituţiei financiare, care îşi va  începe mandatul după finalizarea procedurilor de aprobare din partea Băncii Naţionale a României (BNR).

El îl va înlocui pe Marco Capellini, care va prelua un nou rol executiv în cadrul Grupului.

Cu o experienţă de peste 25 de ani în industria bancară şi pieţe de capital, Dan Sandu şi-a început cariera în cadrul BNR, ca Chief Dealer, iar apoi ca Director al Direcţiei de Administrare a Rezervelor Internaţionale şi Operaţiuni de Piaţă. Ulterior, a deţinut funcţii de conducere în instituţii financiare importante, fiind implicat, de asemenea, în diverse asociaţii profesionale, precum şi în primul Consiliu de Etică al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Dan Sandu este un specialist şi un bancher foarte respectat, care va gestiona planurile de creştere ale Intesa Sanpaolo Bank pe piaţa locală. Planurile noastre pe termen lung în România se concentrează pe dezvoltarea segmentelor Corporate şi IMM, strategie care şi-a dovedit deja eficienţa, generând rezultate pozitive pentru bancă”, spune Ignacio Jaquotot, Şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Poziţionarea strategică a Intesa Sanpaolo Bank pe piaţa locală, ca bancă specializată pe segmentele corporate şi IMM, a contribuit la obţinerea în 2017 a unui venit operaţional de 154 de milioane lei şi un profit net de 43 de milioane lei, de trei ori mai mare faţă de 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO