Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Grupul german de asigurări Allianz a terminat primele nouă luni din 2020 cu un profit operaţional în valoare de 7,8 mld. euro, în scădere cu 14,6%, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate în raportul financiar al grupului.

„Am livrat rezultate solide într-un mediu care rămâne provocator. Astfel, rămânem încrezători, nu doar pentru a rezista crizei COVID-19, ci şi pentru a construi un Allianz mai puternic în beneficiul tuturor acţionarilor“, a transmis Oliver Bate, CEO al grupului Allianz.

În primele nouă luni din 2020, profitul operaţional a scăzut la 7,8 mld. euro, de la 9,1 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza impactului pandemiei de COVID-19. Veniturile nete ale nemţilor au ajuns la 5,2 mld. euro la finalul primelor nouă luni din 2020, cu 17,6% în scădere comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din punctul de vedere al veniturilor atribuite acţionarilor, acestea au scăzut cu 17,6%, până la 4,9 mld. euro. În urma incertitudinilor economice din cauza pandemiei de COVID-19, boardul grupului Allianz a decis să întrerupă programul Share Buyback 2020 şi să nu mai execute partea restantă a programului în valoare de 750 mil. euro, se mai arată în raportul grupului.

Veniturile din subscrierile pe segmentul property-casualty ale grupului Allianz au ajuns la 46,7 mld. lei, cu 1,3% mai mult în primele nouă luni din 2020, faţă de primele nouă luni din 2019. Pe de altă parte, veniturile din segmentul de sănătate şi viaţă s-au situat la finalul lunii septembrie 2020 la o valoare de 53,1 mld. lei, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.