Bănci și Asigurări

Grupul Generali va crea un fond de 100 milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului la nivel internaţional

Grupul Generali va crea un fond de 100 milioane de euro...

Autor: Ramona Cornea

14.03.2020, 16:41 61

Consiliul de Administraţie al Assicurazioni Generali a aprobat crearea unui Fond Internaţional Extraordinar de până la 100 de milioane de euro dedicat luptei împotriva situaţiilor de urgenţă Covid-19 la nivel internaţional. Fondul va ajuta în primă instanţă Italia, dar va fi disponibil şi în alte ţări în care Generali activează. Pe termen mediu, fondul urmăreşte să sprijine eforturile de redresare economică în ţările afectate.

O primă tranşă de până la 30 de milioane de euro va fi disponibilă pentru a sprijini situaţia de urgenţă extraordinară din Italia. Investiţiile prioritare vor fi decise împreună cu Sistemul Naţional de Sănătate Italian şi cu Protecţia Civilă Italiană (Protezione Civile), lucrând împreună cu Comisarul Extraordinar numit de guvern pentru situaţia de urgenţă Covid-19.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Finanţarea rămasă va fi orientată către situaţii în care Grupul poate avea un impact semnificativ direct: clienţi Generali care sunt în circumstanţe dificile ca urmare a crizei, cum ar fi întreprinderile mici şi mijlocii ale sectoarelor afectate de criză, precum şi angajaţii lor. Angajaţii Generali vor putea dona către acest fond.

„Cu ajutorul acestui fond extraordinar, mobilizăm imediat resurse concrete pentru a răspunde la situaţia de urgenţă generată de Covid-19. Generali doreşte să fie lider în cadrul comunităţii internaţionale pentru a face faţă atât unei crize de sănătate, cât şi uneia economice. Trebuie să lucrăm împreună pentru a avea succes în această bătălie. Suntem parte a istoriei italiene cât si a celei europene şi, în linie cu moştenirea noastră, am făcut şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru bunăstarea tuturor”, au spus preşedintele Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola şi CEO-ul grupului Generali, Philippe Donnet.

Generali este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, grupul este prezent în 50 de ţări, a avut un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019 şi are aproape 72.000 de angajaţi care deservesc 61 de milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO