Bănci și Asigurări

Grupul BRD, venit bancar de 1,6 mld.lei în S1/2019, în creştere cu 8,7%, şi profit de 787 mil.lei, majorat cu 4%. Francois Bloch, BRD: Performanţa financiară reconfirmă faptul că, în plin proces de transformare, continuăm să avem o baza solidă

Grupul BRD, venit bancar de 1,6 mld.lei în S1/2019, în...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2019, 09:20 860

Grupul BRD a încheiat primul semestru al anului cu un venit bancar net de 1,6 miliarde lei, în creştere cu 8,7% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profiftul net a urcat la 787 milioane lei, de la 757 milioane lei în S1/2018, arată raportul financiar al grupului.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 11,4% datorită volumelor mai mari şi schimbărilor pozitive de structură, intr-un context de piaţă favorabil din perspectiva ratelor de dobândă.

La nivelul Băncii, veniturile operaţionale s-au majorat cu 9%, la 1,565 miliarde lei, în timp ce profitul net a urcat cu 4,7%, la 803 milioane lei. Portofoliul de credite avea la finele lunii iunie 2019 o valoare de 29 miliarde lei, în creştere cu 2%, în timp ce depozitele se ridicau la 45 miliarde lei, în urcare cu 2,6%.

“Rezultatele obţinute în primul semestru inseamnă pentru noi, în primul rand, incredere din partea clientilor, pentru care vrem sa fim mai buni nu doar de la un semestru la altul, ci in fiecare zi, alaturi de echipa de oameni extraordinari ai acestei banci. De asemenea, performanta financiara reconfirma faptul ca, in plin proces de transformare, continuam sa avem o baza solida, pentru a ne putea atinge pe deplin obiectivele de digitalizare, simplificare si eficientizare pentru clientii nostri. Facem trecerea catre un model de business cu multiple canale digitale, ce vor fi implementate treptat, totodata, mentinand si prezenta noastra fizica. ContALL - primul agregator de conturi bancare din Romania si un prim pas catre Open Banking - si Instant Top Up sunt doar cateva exemple ale demersului nostru de digitalizare”, a declarat Francois Bloch, Director General al BRD Groupe Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO