Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Grupul BCR, profit net atribuibil acţionarului Erste de 81,5 mil. euro în S1/2020, de la o pierdere de 24,6 mil. euro în S1/2019 şi venit operaţional de 327,5 mil. euro, minus 1,5%

Grupul BCR a înregistrat în primul semestru al anului un profit net atribuibil acţionarului majoritar, Erste, de 81,5 milioane euro, faţă de pierderea de 24,6 mil. euro înregistrată în perioada similară din 2019, potrivit raportului financiar al grupului austriac. 

Grupul austriac Erste a raportat vineri rezultatele financiare pentru S1/2020, inclusiv rezultatele obţinute de operaţiunile din România ale grupului BCR, unde Erste este principalul acţionar.

Venitul operaţional a scăzut cu 1,5% în perioada ianuarie-iunie 2020, la 327,5 milioane euro, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au redus cu 8,7%, la 167,2 milioane euro, rezultând un profit operaţional de 160,3 milioane euro, în creştere cu 7,4% comparativ cu rezultatul raportat în S1/2019.

Totodată, veniturile din dobânzi (incluzând BCR) s-au majorat cu 4,9%, la 220,5 milioane euro, pe fondul creşterii volumului creditării pe piaţa locală, pentru clienţii retail şi corporate business, transmit reprezentanţii Erste.

La nivelul Grupului, proprietarul BCR, a raportat pentru primul semestru din 2020 un profit net de 294 mil. euro, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut, rezultatul fiind influenţat de constituirea unor provizioane semnificative în valoare de 675 milioane euro, potrivit datelor transmise în raportul financiar al Grupului.

"Evoluţia costurilor de risc a fost principalul factor care ne-a afectat profitul în prima jumătate a anului. Deşi rata creditelor neperformante a rămas la un minim istoric de 2,4%, am făcut o planificare atentă pentru a lua în calcul, atât cât este posibil acum, deteriorarea preconizată a calităţii activelor. Am  alocat provizioane semnificative în valoare de 675 milioane euro în primele şase luni. În consecinţă, profitul net a scăzut la 294 milioane euro în primele şase luni", explică  Bernd Spalt, CEO al Erste Group Bank AG.

Venitul operaţional al Erste a înregistrat o scădere cu 3,4%, până la valoarea de 3,47 mld. euro, iar cheltuielile operaţionale s-au micşorat cu 1,5% până la nivelul de 2,11 mld. euro, rezultând un profit operaţional de 1,35 mld. euro, minus 6,2%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.