Bănci și Asigurări

Grupul bancar italian UniCredit a redus la jumătate bonusurile directorilor după ce BCE le-a cerut băncilor să fie ponderate în plata compensaţiilor

Grupul bancar italian UniCredit a redus la jumătate...

Autor: Mircea Nica

11.03.2021, 00:02 250

Grupul bancar italian UniCredit a redus bonusurile directorilor la jumătate pentru anul 2020 pentru a se alinia cu cerinţele Băncii Centrale Europene (BCE), care le-a solicitat băncilor să fie moderate în plata compensaţiilor în perioada pandemiei, potrivit Bloomberg. Astfel, bonusul pentru  1.063 de executivi ai UniCredit a ajuns la o valoare de 63 mil. euro la finalul anului 2020, de la o valoare de 122 mil. euro la finalul anului 2019.

Anunţul făcut de UniCredit privind reducerea semnificativă a bonusurilor pentru executivi a întărit trendul regiunii, prin care compensaţiile bancherilor vor fi reduse din cauza turbulenţelor din anul pandemic.

Deutsche Bank a fost nevoită să îşi revizuiască planul privind bonusurile acordate, după ce BCE nu a fost de acord cu nivelul recompenselor.  Cu toate acestea, reprezentanţii UniCredit au menţionat că noul CEO al grupului bancar italian, Andrea Orcel, va primi bonusul maxim stipulat în contractul său pentru anul 2021, fără a se lega de plata performanţelor.

Începând cu anul 2022, Andrea Orcel va primi bonusuri formate atât pe baza performanţei, dar având în acelaşi timp şi o sumă fixă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO