Bănci și Asigurări

Grupul austriac VIG şi-a majorat cu 5% afacerile în România în prima jumătate a anului, dar a intrat pe pierdere

Grupul austriac VIG şi-a majorat cu 5% afacerile în...

Autor: Anelis Baciu

29.08.2018, 00:06 226

Pierderea VIG s-a situat la circa 45 mil. euro şi a fost cauzată de o depreciere a fondului comercial al companiilor locale.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează mai bine de o cincime din piaţa asigurărilor locale prin intermediul a trei com­panii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă - a vândut în prima jumătate a acestui an asigurări în valoare de aproape 273 milioane de euro în România, în creştere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Afacerile au cres­cut în principal pe fondul vânzărilor mai mari de poliţe auto (RCA şi Casco), po­trivit datelor prezentate la Viena.

Primele brute subscrise din poliţele auto obligatorii (RCA) s-au majorat cu circa 10% în primul semestru al acestui an şi au ajuns la 97 milioane de euro la finalul lunii iunie. Spre com­pa­raţie, anul trecut VIG a tras linie cu o scădere de circa 24% a vân­ză­rilor de RCA. RCA-ul repre­zintă principala sursă de venituri pentru VIG în România, sub­scrie­rile pe acest segment repre­zentând 36% din totalul pri­melor subscrise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO