Bănci și Asigurări

Grupul Allianz, profit operaţional de 9,9 mld. euro şi venituri de 7,26 mld. euro după 9 luni

Grupul Allianz, profit operaţional de 9,9 mld. euro şi...

Autor: Mircea Nica

11.11.2021, 00:00 142

Grupul german Allianz, prezent pe piaţa din România prin intermediul asigurătorului Allianz-Ţiriac, a încheiat primele nouă luni din 2021 cu venituri de 7,26 mld. euro, în creştere cu 38,9% faţă de perioada similară a anului trecut şi un profit operaţional de 9,9 mld. euro, consemnând un avans cu 27,2%, potrivit informaţiilor transmise de Allianz. „Acesta este cel mai puternic trimestru 3. Văd acest lucru ca pe o confirmare a abilităţii noastre să deservim clienţii şi investitorii. Condiţiile extreme ale vremii şi schimbările rapide macroeconomice au subliniat importanţa contribuţiei asigurătorilor şi managerilor de active“, a transmis Oliver Bate, CEO al Allianz.

Pe segmentul asigurărilor property şi casualty, Allianz a încheiat primele nouă luni din 2021 cu venituri de 47,7 mld. euro, cu 2,1% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din zona asigurărilor de viaţă şi sănătate au ajuns la 56,8 mld. euro, înregistrând o creştere cu 7%, faţă de primele nouă luni din 2020. În România, Allianz-Ţiriac a încheiat prima jumătate a anului 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 763 mil. lei, cu 12% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. După ieşirea companiei City Insurance de pe piaţă, în urma decizie ASF de deschidere a procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare, Allianz-Ţiriac ar putea ajunge linderul pieţei asigurărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO