Bănci și Asigurări

Grupul Allianz, afaceri cu 7% mai mari şi profit dublu la nouă luni

Grupul Allianz, afaceri cu 7% mai mari şi profit dublu...

Autor: Andra Oprescu

10.11.2014, 00:06 153
Grupul Allianz, care controlează asigu­rătorul local Allianz-Ţiriac, a raportat subscrieri de 164 milioane de euro pe piaţa românească în primele nouă luni, în creştere cu 7%, şi un profit operaţional de 11 milioane de euro, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Allianz anunţase subscrieri de 147 mil. euro şi profit operaţional de 5 mil. euro în perioada ianuarie-septembrie 2013.
 
Primele subscrise din asigurări generale au fost de 147 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, când se situau la 136 milioane de euro. Primele subscrise din asigurări de viaţă s-au situat la 17 mil. euro, la acelaşi nivel cu cele din perioada ianuarie-septembrie 2013.
 
La nivelul regiunii Europei Centrale şi de Est  primele brute ale grupului au avut însă o scădere. „Dinamica negativă din regiune a fost determinată în primul rând de o scădere a asigurărilor auto în Rusia. Evoluţiile pozitive din România, Slovacia şi Cehia nu au putut compensa impactul negativ general“, scriu oficialii Allianz în raportul trimestrial al asigurătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO