Bănci și Asigurări

Groupama şi Uniqua Asigurări, amendate de ASF cu câte 10.000 de lei pentru nealocarea RCA la o lună

Groupama şi Uniqua Asigurări, amendate de ASF cu câte...

Autor: Dan Straut

13.07.2017, 18:19 317

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorilor acestor societăţi, se arată într-un comunicat transmis joi de ASF.

Consiliul ASF a aprobat, între altele, şi rezultatele controalelor inopinate desfăşurate la societăţile Asirom, Groupama, Generali şi Uniqa Asigurări. „În urma verificărilor, a fost decisă sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorului general al societăţii Groupama şi a preşedintelui directoratului societăţii Uniqua Asigurări”, precizează ASF.

În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate.

În luna iunie, ASF a demarat o serie de controale la mai multe societăţi de asigurări susceptibile că nu acordau poliţe RCA cu valabilitate de o lună, iar ulterior societăţile respective au replicat că acordă astfel de poliţe.

Asirom, spre exemplu, a transmiscă de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, a încheiat 82.638 poliţe RCA cu durată de o lună.

Şi Groupama a respins acuzaţiile ASF, afirmând că a vândut 452 de poliţe cu o durată de o lună de la finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO