Bănci și Asigurări

Groupama estimează o creştere cu 35% a poliţelor de călătorie în lunile de iarnă

Groupama estimează o creştere cu 35% a poliţelor de...

Autor: Mircea Nica

23.12.2019, 14:20 108

Groupama Asigurări, sucursala locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, prevede o creştere cu 35% a poliţelor de călătorie pe perioada iernii 2019-2020, faţă de aceeai perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

„În ultimii ani, cererea pentru asigurările de călătorie a crescut, iar dezvoltarea variantelor de călătorie low cost, alături de creşterea venitului mediu, sunt cu certitudine printre factorii determinanţi. Cel puţin la fel de important este şi accesul la asigurări, care a fost mult simplificat prin introducerea canalului de vânzări online şi care se dezvoltă într-un ritm mai alert decât media”, a transmis Georgiana Miron, Director de Marketing, Comunicare şi servicii clienţi, Groupama Asigurări.

Poliţele de călătorie au intrat pe un trend ascendent, iar perioada iernii aduce acelaşi interes crescut din partea consumatorilor ca în sezonul de vară. Pe de altă parte, perioada de vârf a subsacrierilor rămâne pe timp de vară, conform datelor Groupama.

Prima medie pe care o persoană plăteşte pentru a fi asigurată pe perioada verii este de 88 de lei, iar pentru perioada iernii este de 100 de lei, conform datelor Groupama.

Majoritatea poliţelor de călătorie Groupama Asigurări, respectiv 78%, au fost încheiate pentru călătorii în Europa şi Turcia în sezonul de vară, iar destinaţia Europa se menţine în mod constant în proporţie de peste 80% şi pe perioada iernii.

Din punctul de vedere al dosarelor de daună, majoritatea vizează probleme medicale precum fracturi, probleme la stomac şi vărsături, lovituri, răceli puternice, enteroviroze, urgenţe sau pierderea documentelor şi anularea curselor aeriene, iar suma maximă despăgubită de Groupama pentru o asigurare de călătorie a fost de 50.000 euro, pentru un transport aerian de urgenţă şi tratament medical de urgenţă în SUA.

Groupama Asigurări a înregistrat prime brute subscrise de 824 milioane de lei în primele nouă luni din 2019, în creştere cu peste 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asigurătorul se află pe poziţia a cincea în topul celor mai mari jucători pe segmentul asigurărilor generale în primele nouă luni a anului 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO