Bănci și Asigurări

Groupama Asigurări raportează o creştere de 9% pe Casco în paralel cu un minus de 11% pe RCA. "Rezultatele confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun."

Groupama Asigurări raportează o creştere de 9% pe...

Autor: Roxana Rosu

05.09.2017, 12:40 391

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru, la 462 milioane lei, în condiţiile în care zona de Property a avansat cu peste 8% şi cea de Casco cu 9%, în timp ce pe segmetul RCA firma a raportat o scădere de 11%.

Per total, asigurările Non-Viaţă au avut o contribuţie majoritară, de 445 milioane lei, cu 5,3% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

„Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun ȋn ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect, datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri. Vom continua să le oferim continuitate clienţilor noştri, persoane fizice sau companii, ȋntr-un mod simplu, predictibil şi flexibil, rămânând ȋn acelaşi timp fideli valorilor noastre – responsabilitate, solidaritate, proximitate şi performanţă”, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

Valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate şi Accidente a înregistrat o creştere semnificativă, de 87%, în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piaţă, precum şi datorită eforturilor susţinute de dezvoltare a acestei linii de business.

Zona de Property (inclusiv Agro) a fost de asemenea pe plus, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 milioane lei.

Pe segmentul Auto, poliţele CASCO au înregistrat o creştere de 9%, până la 189 milioane lei, în timp ce RCA a scazut cu 11% până la 109 milioane lei.

În acelaşi timp, linia de Alte asigurări Non-viaţă - Transport, Răspunderi civile şi Travel a înregistrat o creştere de 9%.

Asigurările de Viaţă, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au avut o evoluţie stabilă  în primul semestru al anului 2017, acesta fiind un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

Pe piaţa-mamă, Groupama a înregistrat o creştere firavă, de sub 2%, în condiţiile în care pe pieţele mature, spaţiul de creştere este limitat. Potrivit raportului financiar al grupului, subsidiara din România a înregistrat în primele şase luni ale acestui an prime brute subscrise de 98 milioane de euro (450 mil. lei), în creştere cu 2,7%. Diferenţa dintre rezultatele raprtate de Groupama Asigurări şi cele la nivel de Grup este un efect contabil datorat exerciţiului fast-close folosit ȋn raportarea IFRS. 

Avansul raportat pe plan local poziţionează România pe locul trei în rândul celor mai dinamice pieţe pentru asigurătorul francez, după Ungaria şi Turcia, unde creşterea semestrială este de 10,4%, respectiv 3,1%.

Groupama Asigurări are 1,1 milioane de clienţi individuali şi 67.000 de companii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO