Bănci și Asigurări

Groupama Asigurări a înregistrat o creştere cu 7% a subscrierilor pe segmentul asigurărilor facultative de locuinţe

Groupama Asigurări a înregistrat o creştere cu 7% a...

Autor: Mircea Nica

25.02.2021, 00:00 268

Groupama Asigurări, sucursala locală a grupului francez cu acelaşi nume, a înregistrat o creştere cu 7% a asigurărilor facultative de locuinţe, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„În contextul crizei sanitare, locuinţele au îndeplinit mai multe roluri ca niciodată, unele funcţionale, altele emoţionale de la case, în sensul lor tradiţional, la birouri, săli de clasă sau locuri de joacă. Lucrul acesta a dus la o creştere firească a interesului pentru asigurarea locuinţei, clienţii fiind mai preocupaţi de riscurile la care acestea sunt expuse. În România, asigurarea locuinţei cu extra acoperiri este cea mai vândută asigurare de locuinţă“, a transmis Călin Matei, director general adjunct Groupama Asigurări.

Acoperirea de bază a asigurării de locuinţă cu extra acoperire de la Groupama (ALExA) cuprinde riscuri precum incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor pentru clădire şi bunurile din locuinţă, dar şi asigurarea de răspundere civilă, pe teritoriul României, pentru persoana asigurată şi persoanele care locuiesc împreună cu aceasta, în locuinţa asigurată, au mai transmis reprezentanţii Groupama. Clienţii care încheie o poliţă ALExA, beneficiază de opţiunea de autoconstatare, pentru pagubele de până în 2.000 de lei şi despăgubire în maximum 72 de ore de la acordul lor pentru suma despăgubită. Groupama Asigurări a încheiat primele nouă luni din 2020 cu un volum al primelor brute subscrise de 791 mil. lei, în scădere cu 4% faţă de perioada similară a anului 2019. Compania era clasată pe poziţia a cincea în topul celor mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă la finalul primelor nouă luni din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO