Bănci și Asigurări

Groupama Asigurări a încheiat 2015 cu prime brute subscrise în creştere cu 13%

Groupama Asigurări a încheiat 2015 cu prime brute...

Autor: Indira Crasnea

21.03.2016, 12:07 298

Pentru 2016, asigurătorul şi-a propus o creştere a veniturilor de 5% şi un profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea poziţiei pe liniile CASCO, asigurări de locuinţă şi Property şi o atenţie sporită acordată segmentului asigurărilor de persoane.

"Ne dorim o creştere profitabilă şi sustenabilă pe termen mediu şi lung în timp ce continuăm să câştigăm preferinţa românilor, iar rezultatele din 2015 ne arată că suntem pe drumul cel bun. Suntem în continuare unul din liderii pieţei de asigurări din România, din ce în ce mai mulţi clienţi optează pentru produsele şi serviciile de calitate şi flexibile, adaptate nevoilor lor, pe care le oferim şi ne-am atins obiectivele de creştere profitabilă", a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

Potrivit datelor raportate la ASF, în perioada ianuarie - decembrie 2015, Groupama Asigurări a înregistrat 39 reclamaţii întemeiate, cel mai mic număr din top 5 companii de profil din România.

În plus, compania şi-a consolidat poziţia de lider pe linia asigurărilor agricole, unde ocupă locul unul. Groupama Asigurări se află pe locul doi pe linia CASCO şi trei pe Property.

Pe segmente de business, asigurările non-viaţă au avut o contribuţie de 759 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit cu 14%, datorită îmbunătăţirii rezultatelor pe toate liniile de business. Linia CASCO a avut o contribuţie stabilă, de 336 milioane de lei, iar segmentul Property, inclusiv Agro, a crescut cu 16% până la 191 milioane lei, asigurările agricole fiind în creştere cu 41%, iar asigurările pentru persoane juridice, cu 20%.

Totodată, asigurările de sănătate şi accidente au crescut cu 44% până la 15 milioane lei, ca urmare a creşterii portofoliului de clienţi, până la 50.000 de persoane asigurate.

Linia Alte asigurări Non-viaţă, Transport, Răspunderi civile, Travel şi Riscuri Financiare a înregistrat o creştere de 10%, până la 42 milioane lei (cu o creştere mai importantă, de 25%, pe segmentul Travel).

Pe zona asigurărilor de viaţă, primele brute subscrise au crescut cu 6% până la 46 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO