Bănci și Asigurări

Grawe vinde pensii private obligatorii pentru BT Aegon

Grawe vinde pensii private obligatorii pentru BT Aegon

Peter Kasyk estimeaza ca Grawe Pension Services va atrage pana la 80.000 de clienti pentru BT Aegon in acest an

27.08.2007, 17:17 67

Grawe, companie de asigurari cu capital austriac, va vinde pensii private obligatorii (pilonul II) pentru BT Aegon, joint venture-ul dintre Banca Transilvania si grupul olandez Aegon, in urma semnarii unui parteneriat intre cele doua companii.
"Targetul nostru in acest an este sa atragem intre 50.000 si 80.000 de clienti pentru BT Aegon", a declarat directorul general al Grawe, Peter Kasyk.
Distributia pensiilor obligatorii se va face prin intermediul unui broker de pensii infiintat recent de Grawe, care va avea circa 2.500 de agenti de marketing pana la mijlocul lunii septembrie, cand va incepe perioada de aderare a salariatilor de sub 35 de ani la fondurile de pensii obligatorii.
Investitia pentru infiintarea Grawe Pension Services a fost de circa 50.000 de euro, veniturile societatii urmand sa ajunga la 100.000 de euro in acest an, estimeaza Peter Kasyk.
Grawe a fost anul trecut al cincilea jucator de pe piata asigurarilor de viata, cu afaceri de 18,3 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro. Compania si-a extins reteaua teritoriala odata cu preluarea societatii de asigurari de viata Sara Merkur in cursul anului 2005.
Fondul de pilon II al BT Aegon, autorizat recent de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, are risc mediu si va investi 70% din bani in titluri de stat si obligatiuni si 30% in valori mobiliare.
Reprezentantii BT Aegon estimeaza ca vor avea intre 300.000 si 500.000 de clienti si o cota de piata de 10-15% pana la sfarsitul anului. Pana acum, olandezii si Banca Transilvania au investit 7 mil. euro in dezvoltarea companiei de pensii private. "Vom avea nevoie de 5-10 ani pentru a trece societatea pe profit. Depinde de cati clienti vom avea si de cat de eficient va fi fondul pe care il vom administra. Administratorii care nu vor avea cel putin 100.000 de clienti vor iesi de pe piata, pentru ca operatiunile devin prea scumpe cu un numar atat de mic de participanti", spune Gabor Kepecs, seful operatiunilor Aegon pentru Europa Centrala si de Est.
Olandezii de la Aegon intentioneaza sa vina in Romania si cu asigurarile de viata. "Anul viitor, probabil in prima jumatate, vom aduce in Romania compania noastra de asigurari de viata printr-o investitie de tip greenfield. Vom investi cat va fi necesar pentru a ne dezvolta o pozitie puternica in Romania. Dupa cativa ani insa, este posibil sa facem si o achizitie", afirma Gabor Kepecs.
Aegon este unul dintre cele mai mari grupuri financiare la nivel european, cu afaceri in asigurari generale, de viata si pensii si peste 40 de milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO