Bănci și Asigurări

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, pariază împotriva dolarului

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane,...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2019, 14:59 1018

Dolarul american s-ar putea deprecia masiv, avertizează gigantul american Goldman Sachs Group, citat de Bloomberg.

Comentariile lansate vineri de Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), sporesc şansele ca banca centrală să nu majoreze dobânda de referinţă în ritmul anunţat încă de anul trecut, au notat strategii Goldman.

Powell a menţionat în discurul său de săptămâna trecută situaţia din 2016, când dobânzile au rămas neschimbate în cea mai mare parte a anului pe fondul temerilor legate de o încetinire a creşterii economice din China.

Corelând cu situaţia actuală, în care creşterea economică a Chinei este pusă din nou la încercare, echipa de strategi a băncii americane se teme că Fed-ul va aplica aceeaşi politică.

„Combinând această analiză cu datele mai slabe prezentate de economia americană în luna decembrie, credem că o astfel de atitudine a Fed-ului lasă loc pentru o depreciere continuă a dolarului”, au concluzionat strategii conduşi de Zach Pandl.

Astfel, indicele DXY (n.red: indicele dolarului american – compară valoarea dolarului cu un coş de valute. Valoarea acestuia creşte odată cu valoarea dolarului), nu s-a mai situat sub 93 de puncte din luna mai, acesta fiind nivelul pe care l-a ţintit Goldman Sachs.

În ultimele luni dolarul a devenit mai puternic, susţinut de datele economice puternice pe care le-a prezentat economia americană. Maximul a fost atins în luna noiembrie, la 97,5 puncte, iar vineri indicele se situa la 96,1 puncte, în scădere pentru a treia săptămâna consecutivă.

 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO