Bănci și Asigurări

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase îşi menţin prognoza de patru majorări ale dobânzii de politică monetară anul viitor în SUA

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase îşi menţin prognoza...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.12.2018, 00:00 114

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase îşi menţin prognoza de patru majorări ale dobânzii de politică monetară anul viitor în SUA

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase, unele dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street, îşi menţin prognoza că Rezerva Federală americană va majora dobânda de politică monetară de patru ori anul viitor, dar spun că riscurile privind proiecţiile lor au crescut, scrie Bloomberg.

Investitorii au interpretat zilele trecute un discurs al preşedintelui Fed Jerome Powell ca un semnal pentru o posibilă pauză în majorarea dobânzilor în 2019.

Economiştii de la Goldman Sachs şi JPMorgan Chase cred însă că din cauza creşterii economice robuste, a inflaţiei stabile şi a reducerii ratei şomajului, banca centrală va menţine politica de înăsprire a politicii monetare de-a lungul anului.

O majorare de dobândă luna aceasta este mai mult decât garantată.

„Evenimentele recente au majorat riscurile pentru scenariul de bază“, explică Jan Hatzius, economist la Goldman Sachs.

Echipa sa crede că pieţele au interpretat exagerat schimbările de discurs ale lui Powell în parte deoarece perspectivele Fed de creştere şi preferinţa pentru majorări graduale ale dobânzii „au rămas intacte“.

Economia continuă să crească mai rapid decât tendinţa pe termen lung, iar rata şomajului este pe cale să scadă sub 3,5%, ceea ce va ţine Fed pe „calea creşterilor“.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO