Bănci și Asigurări

Goldman Sachs se pregăteşte pentru încă o rundă de reducere a numărului de angajaţi

Goldman Sachs se pregăteşte pentru încă o rundă de...

Autor: Mircea Nica

23.11.2020, 00:00 77

Goldman Sachs Group se pregăteşte pentru încă o rundă de reducere a numărului de angajaţi, la trei luni după ce a început să elimine în jur de 400 de posturi, conform Reuters. Banca a anunţat „un număr modest de disponibilizări“ în septembrie, după ce a întrerupt reducerile de locuri de muncă la începutul acestui an din cauza pandemiei COVID-19.

Goldman caută modalităţi de reducere a costurilor pentru a atinge obiectivul de reducere a cheltuielilor de funcţionare cu 1,3 mld. dolari în următorii trei ani, pe care l-a anunţat în ianuarie ca parte a unui plan strategic mai larg. Ultima rundă de reduceri de locuri de muncă nu este de aşteptat să depăşească cele aproximativ 400 de poziţii pe care banca a început să le elimine în septembrie.

Într-un e-mail către Reuters, Goldman şi-a reiterat declaraţia de la începutul acestui an, spunând că „a luat o decizie de a merge mai departe cu un număr modest de disponibilizări“. Nu a fost clar dacă vor mai exista reduceri de locuri de muncă anul viitor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO