Bănci și Asigurări

Gigantul bancar Deutsche Bank ar putea închide circa 100 de sucursale

Gigantul bancar Deutsche Bank ar putea închide circa 100...

Autor: Mircea Nica

23.09.2020, 00:00 93

Deutsche Bank intenţionează să închidă una din cinci sucursale pe piaţa sa din Germania pentru a economisi costuri şi a valorifica schimbările de comportament ale clienţilor în timpul pandemiei de coronavirus, conform Reuters. 

Philipp Gossow, care supraveghează activitatea bancară de retail din Germania, a declarat pentru Reuters că reducerea la aproximativ 400 de sucursale de la aproximativ 500 în prezent va avea loc în principal în zone urbane şi va avea loc „cât mai repede posibil“. Renunţarea la sucursale are loc în timp ce Deutsche Bank se confruntă cu o revizuire amplă a operaţiunilor sale globale care au început în 2019 după ani de pierderi.

Băncile germane operează în mod tradiţional un număr mare de sucursale în comparaţie cu cele din Olanda sau Marea Britanie, unde clienţii sunt mai confortabili cu ofertele digitale. 

Băncile din întreaga Europă îşi regândesc strategiile de ramură în urma crizei coronavirusului. Commerzbank, rivalul Deutsche Bank, a optat recent pentru închiderea a 200 din cele 1.000 de sucursale şi are în vedere închiderea altor câteva sute. ÑCoronavirusul a schimbat şi mai mult cerinţele impuse serviciilor de consultanţă şi afacerii sucursalei.

Chiar şi clienţii care nu erau foarte familiarizaţi cu serviciile bancare online fac acum multe tranzacţii bancare simple de acasă pe computer sau iPad, a spus Philipp Gossow.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO