Bănci și Asigurări

Gigantul bancar Barclays a raportat profituri mai mari cu peste 30% în T3 pe fondul unei performanţe puternice a diviziei de investiţii

Gigantul bancar Barclays a raportat profituri mai mari cu...

Autor: Alex Ciutacu

25.10.2018, 00:05 111

Banca britanică Barclays a produs o surpriză pe piaţă după ce a anunţat rezultate financiare trimestriale puternice, susţinute de performanţa peste aşteptări a diviziilor de investiţii şi de trading, potrivit Business Insider.

Barclays a raportat un profit trimestrial de circa 1,1 mld. euro, mult peste aşteptările pieţei şi în creştere faţă de profitul de 660 mil. euro înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul înainte de taxe s-a situat la 1,65 mld. euro, în creştere cu 32% faţă de T3 2017, după cum a transmis banca. Această performanţă a fost susţinută în special de evoluţia  favorabilă a segmentelor de investment şi de trading, veniturile din trading fiind în creştere cu 19%, la aproape 1,4 mld. euro. Veniturile din investiţii au crescut de la 710 mil. euro până la 780 mil. euro. „În timpul celui de-al treilea trimestru, segmentul nostru corporate şi cel de investiţii au depăşit performanţa competitorilor din piaţă, cu o creştere de 19% la nivelul veniturilor“, a declarat Jes Staley, CEO al băncii, odată cu anunţarea rezultatelor.

Performanţa braţului de investiţii ar putea rezolva şi un conflict intern al băncii, investitorul activist Edward Bramson fiind foarte vocal în ultimele luni cu privire la segmentul de investiţii. Bramson vrea să închidă aproape toate activităţile de trading din cadrul braţului de investiţii ca parte a planului de a reduce costurile.

În timp ce profiturile totale la nivelul băncii au crescut, veniturile au scăzut uşor, de la 5,86 mld. euro în T3 2017, la 5,81 mld. euro în T3 2018.

„O creştere a profiturilor Barclays ar putea fi pusă pe seama stocului scăzut de neperformante şi a condiţiilor bune de piaţă, precum şi pe seama creşterii economice“, spune Laith Khalaf, senior analist în cadrul firmei de investiţii Hargreaves Lansdown.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO