Bănci și Asigurări

Gigantul bancar american JPMorgan l-a recrutat pe William Vereker în funcţia de vicepreşedinte al diviziei de investiţii pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. JP Morgan continuă să câştige din cota de piaţă regională de la rivalii europeni

Gigantul bancar american JPMorgan l-a recrutat pe William...

Autor: Ramona Cornea

03.02.2020, 19:23 126
JPMorgan, cea mai mare bancă americană, l-a numit pe William Vereker, delegatul pentru afaceri al fostului premier britanic Theresa May, în funcţia de vicepreşedinte al diviziei de investiţii pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, conform publicaţiei Financial Times.
 
Numirea lui William Vereker vine în condiţiile în care JPMorgan a raportat un profit record anual pentru 2019 sub conducerea lui Jamie Dimon.
 
Gigantul bancar american JP Morgan continuă să câştige din cota de piaţă regională de la rivalii europeni în retragere şi este clasată pe primul loc în domeniul bancar de investiţii la nivel mondial şi european, conform datelor de la Refinitiv and Coalition. Vereker îşi va începe activitatea în noua funcţie în această săptămână după ce va primi aprobarea de la cabinetul britanic, a confirmat banca americană. El se va ocupa cu atragerea de afaceri de la clienţi corporaţii şi instituţii financiare, iar responsabilităţile sale de management vor fi reduse.
 
Înainte de poziţia sa în guvernul britanic, William Vereker a avut o carieră de trei decenii în consultanţa de investiţii bancare, lucrând la instituţii financiare precum Schroders, Babcock & Brown, Morgan Stanley, Lehman Brothers, Nomura şi UBS. Theresa May l-a numit pe Vereker delegatul său pentru afaceri în septembrie 2018 în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile cu mediul de afaceri din Marea Britanie, după ce iniţial a tratat cu răceală mediul de afaceri din cauza poziţiei sale ferme împotriva Brexit.
 
Verker şi-a pierdut funcţia după ce succesorul Theresei May, Boris Johnson, a venit la putere şi l-a ales pe Andrew Griffith drept consilier în afaceri. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO